Kertfelkészítés a télre

A téli hónapok előtt elengedhetetlen feladat a kert gondozása és felkészítése, hogy mind a növényeid, mind pedig kerti bútor szetted ellenállóképessé váljanak a hideg időjárással szemben. Az alábbiakban részletesen bemutatunk néhány hasznos tippet, hogy kerted a lehető legjobb állapotban legyen a téli időszakban.

Kertfelkészítés a télre

1. Növények védelme

Ősszel vágd vissza a kerti növényeket, hogy azok ne legyenek sebezhetők a hideg hatására. Az elszáradt növényi részek eltávolításával megelőzheted a betegségek terjedését. A hideg elől védett helyre is teheted őket, vagy legalább takard be mulccsal vagy falevelekkel.

 

2. Öntözés

A hideg idő beálltával ne feledkezz meg a locsolórendszer kiürítéséről, és ne hagyd, hogy a vízvezetékeid befagyanak. Használj fagyálló fóliát a vízcsapok védelmére. A fagyhatáron belülre eső növények számára gondoskodj az extra védelemről is.

 

3. Kerti Utak és tereptárgyak

Fontos, hogy a kertben könnyen és biztonságosan mozoghass a téli hónapokban is. Tartsd tisztán a kerti utakat a lehullott levelek és hó eltakarításával. A kerti bútor szett, amit nyáron szeretsz használni, most szintén figyelmet igényel. Takard le vízálló védőponyva vagy téli takaróval, hogy megóvd az időjárás káros hatásaitól.

 

4. Szerszámok tárolása

Ne hagyd kint a kerti szerszámokat a hidegben, mivel a nedvesség és a hideg károsíthatja azokat. Tárold őket száraz és hőmérsékletstabil helyen, például egy kerti szerszámoskunyhóban. Idővel ez megakadályozza a rozsdásodást és hosszabb élettartamot biztosít nekik.

 

5. Komposztálás

Folytasd a komposztálást a hideg időszakban is. Az elbomló növényi anyagok lassan lebomlanak a hidegben, így hasznos tápanyagokat teremthetsz a tavaszi ültetéshez. Emellett a komposzthoz hozzáadhatod a konyhakonyhában keletkező zöldhulladékot is.

 

Ezek a tippek segítenek abban, hogy kerted és kerti bútor szetted is jól készüljön fel a téli hónapokra. Az előrelátó gondoskodás most megfizetődik majd, amikor tavasszal újra élvezheted a virágok és zöldségek szépségét kertedben. Ne hagyd ki ezeket a teendőket, és készítsd fel kertedet a hideg időszakra.PR cikk

Adokveszek.hu Kft. © 2024
Minden jog fenntartva.
Belépés Regisztráció Részletes keresés